Shopee bukan sekadar tempat shopping

Sila 'share' jika bermanfaat!

Shopee Bukan Sekadar Tempat Shopping

Shopee bukan sekadar tempat shoping. Anda biasa tak membeli-belah di Shopee? Rasanya ramai sangat dah tau shopping di Shopee sekarang ni, maklum lah di Malaysia dah banyak tahun Shopee wujud dan semenjak dua menjak tiga menjak empat menjak lima menjak enam menjak tujuh menjak ni, Shopee makin dikenali dan makin ramai pula rakyat Malaysia shopping di shopee ni.

Maaf dan tahniah! anda pandai baca dan fasih menyebut ‘menjak’. Kihkih.

Tapi tahukah anda? Di Shopee bukan sahaja boleh membeli belah tapi anda juga boleh jadi penjual. Maknanya anda boleh buat bisnes di Shopee, maknanya anda boleh jadi usahawan di shopee, maknanya anda boleh tawarkan produk di Shopee walaupun tak keluarkan produk, maknanya anda boleh buat orang membeli dengan anda di Shopee, faham tak? Maknanya anda boleh BUAT DUIT di Shopee la! Kalau tak faham juga, maknanya ‘takdek’ maknanye.. Hehe.

Paling best bisnes di Shopee ni anda boleh buat secara ‘part time’ atau separuh masa je so, tak lah mengganggu kerja hakiki dan boleh tambah pendapatan, sape tak nak kan?

Kalau lah anda ni kategori orang yang tak minat kerja makan gaji atau anda adalah seorang suri rumah, bisnes di Shopee ni laaagi sesuai untuk anda.. Sebab apa? sebab anda boleh fokus ‘kaw-kaw’ punya untuk berniaga di Shopee. Waktu ‘kerja’ pula ikut suka anda lah nak buat bila dan yang paling best, peluang untuk anda dapat untung ‘banyak’ tu lebih tinggi sebab anda fokus 100%.

Kalau orang yang buat bisnes di Shopee secara ‘part time’ je macam saya ni, tak boleh fokus sangat lah sebab ada komitmen utama dengan ‘kerja hakiki’. Kena fokus kerja sedia ada dulu, baru rezeki berkat.

Kisah benarnya, walaupun saya buat bisness Shopee ni secara part time je, pada tahun 2018 jualan saya dapat berbelas-belas ribu ringgit dan untung bersih pun beribu-ribu lemon la juga..

Dalam duk buat kerja sedia ada saya dapat beribu-ribu ringgit duit tambahan, mana tak gembiranya kan? lompat bintangla jawabnya.

Itu baru hasil dari satu kedai di Shopee sahaja. Kalau anda ada dua kedai, tiga kedai, lima kedai, 10 kedai? Haaa, cer imaging.. 🙂

Walaupun dengar macam mudah dan senang je kan? tapi hakikatnya bukan senang juga kalau nak berjaya dan dapatkan pendapatan tambahan yang ‘menarik’ di Shopee ni. Anda perlukan ILMU untuk terjun ke bidang ni. Kena tau cara yang betul untuk mulakan bisnes di Shopee.

Berita baiknya, ada seorang abam ni dia memang ‘otai’ dalam bisnes online termasuk lah di Shopee kerana masa mula Shopee diperkenalkan di Malaysia, pihak Shopee sendiri yang ‘menjemput’ beliau sebagai salah seorang yang pertama joint bisnes di Shopee. Sebab apa? Sebab Shopee nampak rekod cemerlang beliau dalam kancah bisnes online di platform lain sebelum ni.

So, oleh kerana beliau pernah berjaya mendapat hasil berpuluh ribu di Shopee, abam ni pun telah menerbitkan sebuah ebook sebagai panduan untuk orang lain pula buat bisnes di Shopee. Sambil buat duit untuk diri sendiri, beliau dapat juga membantu rakyat Malaysia lain pula untuk buat duit melalui bisnes di Shopee

Saya juga merupakan salah seorang yang sudah dapatkan ebook beliau dan sedang amalkan ilmunya dalam bisnes di Shopee. Alhamdulillah banyak sangat membantu saya untuk dapatkan duit sampingan dengan bisnes di Shopee. Malah, saya juga dapat tahu macam mana nak cari produk-produk dropship dan jual di Shopee.

Jadi, kalau anda juga dah ada rasa minat nak mulakan bisnes di Shopee dengan betul, anda boleh dapatkan ebook abam ni sebagai panduan. Baca berulang kali biar faham dan seterusnya terus amalkan, inshaAllah boleh berjaya!

Ok, kalau anda berminat nak dapatkan ebook beliau, sila dapatkannya dengan klik Di Sini.

Shopee Bukan Sekadar Tempat Shopping

Sila 'share' jika bermanfaat!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*