Bisnes anda akan lebih menarik jika ada laman web..

Laman web atau website adalah salah satu medium pemasaran evergreen yang wajib ada jika anda seorang usahawan bisnes online atau offline yang menjalankan bisnes sama ada sepenuh masa atau separuh masa.

Dengan website, ia dapat memudahkan anda membuat penerangan, pemasaran, promosi, pengiklanan dan jualan produk atau perkhidmatan yang ada.

Tidak seperti pemasaran yang lain, dengan website, jika ada pelanggan yang bertanya tentang produk atau perkhidmatan anda, berikan sahaja website anda dan semua maklumat sudah ada di dalamnya.

Perniagaan akan nampak labih serius dan profesional. Selain itu, anda tak perlu lagi berceloteh panjang memberi penerangan berkaitan produk atau perkhidmatan yang ada. Senang bukan?

Biar simple, yang penting ada..

Cuba lihat mereka..

Kak Ru & Abe Yie

Perniagaan: Produk bayi & kanak-kanak

Jenama: Oleef Garlic Balm

Lokasi: Puchong, Selangor

Website: www.oleef.com.my

Pasangan suami isteri ini berasal dari Kelantan dan bekerja di sebuah syarikat swasta di Puchong, Selangor.

Mereka mula menjalankan bisnes kecil-kecilan secara part time hampir dua tahun yang lepas dengan memasarkan produk khas untuk bayi & kanak-kanak.

Jenama produk mereka ialah Oleef Garlic Balm (OGB) iaitu balm organik yang diperbuat daripada bawang putih & ekstrak daun bidara untuk mengatasi masalah selsema, batuk berkahak & kembung perut pada bayi & kanak-kanak.

Oleh kerana bisnes ini dijalankan secara part time, mereka telah memudahkan kerja promosi dan pemasaran produk dengan mendapatkan website perniagaan. 

Fizee Mamat

Perniagaan: Bengkel membaiki kenderaan

Nama bengkel: Komuniti Aircond & Workshop Service

Lokasi: Kota Bharu, kelantan

Website: www.komunitiauto.com

Beliau merupakan pengusaha bengkel membaiki kenderaan sejak 9 tahun yang lepas. Selain berkemahiran dalam membaik pulih enjin kenderaan, beliau juga mahir dalam membaik pulih aircond kenderaan.

Bermula tahun 2019, kerana beliau nampak begitu pentingnya ada website, perniagaan beliau telah melangkah lebih jauh dengan mewujudkan website perniagaan bengkel kenderaan tersebut.

Seterusnya menjadikan perniagaan nampak lebih profesional serta memudahkan kerja-kerja promosi dan pemasaran.​

Berminat untuk dapatkan website perniagaan anda?

Jika berminat, hubungi saya sekarang..

Hairul Musa

Tel: 010-337 2373

Emel: hairulmusa223@gmail.com

Blog: www.hairulmusa.com

Website: www.hairulmusa.com/haisabina